Planten

In deze rubriek wil ik graag regelmatig een portret van een plant maken.

Planten die iets bijzonders hebben , planten waar ik persoonlijk een voorliefde voor heb , planten die ondanks hun vele mogelijkheden nauwelijks gebruikt worden of gewoon zeldzame schoonheden.

Helleborus thibetanus

Na jaren zoeken uiteindelijk toch een klein plantje gevonden van deze bijzondere helleborus. Waar de meeste van zijn rasgenoten vrij sterke en probleemloze planten zijn, als je ze de goede condities geeft, is deze toch wel fragieler.

Toen eerste blaadjes verschenen aan het piepjonge plantje , vraten slakken deze onmiddellijk weg. De ganse zomer geen teken van leven meer , maar de volgende winter verscheen opnieuw een scheutje en een fijn bloemknopje er bij, deze keer vraten de slakken de bloemblaadjes op.

Opletten met de slakken dus … ’s Zomers gaat de plant geheel in rust en verdwijnen de bladeren.

Groeit langzaam bij .. fijner en veel kleiner dan de klassieke helleborus vormen , maar beslist een zorgenkindje voor de liefhebber .. intussen ook dit jaar alweer verorberd door de slakken merkte ik deze week … hopen maar dat er wat reserve is om volgend jaar terug enkele bloemetjes aan te maken !